2009. február 17., kedd

Ez frankó!



Évától és arenntől is megkaptam a Frankó blog díjat, aminek egyrészt persze örültem,másrészt rögtön komoly lelkiismeretfurdalásom támadt, ugyanis szerintem nem is olyan frankó a blogom, mert nem foglalkozom vele eleget. Persze van mentségem, a másik bloggal akad elég feladat, és mivel még a téma is hasonló, ide kevesebbet írok.
És akkor nem elég ezzel szembenéznem, még öt függőségemről is színt kell valljak.
1. Az internet biztos az. Bár ez csak abból áll, hogy rengeteg dolog odaköt. Ezzel dolgozom, intézek millió dolgot, ha utazunk, mindent a neten keresztül foglalok, banki ügyeket intézek, programokat keresek, színház és egyéb belépőket rendelek, levelezek és hosszan sorolhatnám. Viszont ez mindig célirányos. Nem olvasok hülyeségeket, nem nézek feleslegesen oldalakat, de nem is lenne rá időm.
2. Tejeskávé és banán. Idejét sem tudom, de biztos több, mint 10 éve, hogy ez a reggelim. Hogy fokozzam a dolgot, ezt az ágyban szoktam elfogyasztani. Ráadásul a párom hozza az ágyba a tűzforró kávét a banánnal:) Ha nincs itthon, akkor megcsinálom magamnak, és akkor is visszaviszem az ágyba. Ha valami rémség folytán nincs itthon banán, (tej tuti van) akkor el van rontva a napom:)
3. Kreatívkodás. Valami mindig van. Rengeteg mindent kipróbáltam már, mikor jön egy újabb, akkor a régi hanyagolva lesz. Tudok kötni, horgolni, varrni, festettem már üveget, decoupage-oltam, tudok könyvet kötni, normálisat és koptot is (ez utóbbit különösen szeretem) , no és persze a scrapbook. Ami az állandó és örök, az a fotózás, úgy hogy külön pontba is rakom.
4. A fotózás. Már általános iskolás koromban (hú, de rég volt) is fotóztam, és elég hamar magam hívtam elő a képeket. Később saját színes laborom is volt, kb. 8 évig ez volt a munkám. A digitális korszak egy új világot nyitott meg, már nem csak a fotózást lehet imádni, hanem az utómunkát is:)
5. Család függőségnek nevezhető? Egy házban lakunk mindannyian, a két nagy gyerekem természetesen már külön lakásban, a mamám, míg élt, szintén itt lakott, persze ő is külön.
A két bébikét már korán reggel látom, amikor elindulnak az oviba. Ha valaki elutazik, üres a ház, azt hiszem akkor ez mégis függőség.:)

Feladatom, hogy továbbadjam 5 embernek ezt a díjat. Nem egyszerű, mert már mindenkinek van.

jociandi , mert tök jó fej és sokat szoktunk mns-ezni, ezenkívül a blogján szuper ps tutoriálok vannak.

És formabontóként most írok olyan blogokat, amiket mindig figyelek, de ők azt sem tudják, hogy én a világon vagyok:) Ezért nem is írok nekik, de megmutatom, hátha másnak is tetszeni fog.

Szegedi Katalin, Ízbolygó, Vattahajúlány, Ledanna.


2009. február 16., hétfő

Lilibolygó

Nagyon régóta nem vettem semmit, de ezt nem tudtam kihagyni. Jofia Devoe készlete rengeteg tüneményes elemből áll. Ez az első új képem, a pár napja megnyitott Scrapbook.hu oldalon, ahol örömömre én is creatív tag lehetek.